МІСЦЕ, ДЕ СТВОРЮЮТЬ СМАКОТУ
КУЛІНАРНИЙ КОВОРКІНГ
Адреса: м.Пирятин, вул. Сінна, 84
Директор ліцею №6: Микола Василенко, +38 050 556 38 88
Одним з центральних коворкінгів проєкту є фудпроцесинговий або кулінарний. На його базі заплановано не лише навчання кулінарним тонкощам, але й дослідницька діяльність - вивчення кулінарної спадщини регіону, відтворення старовинних рецептів, створення нових рецептур з місцевої сировини (ягоди, молоко, овочі, фрукти, які вирощуються в Пирятинській громаді). І не лише апробація цих рецептур, а й обовʼязково, в межах соціального шкільного підприємництва, налагодження учнями комерційного продажу цієї продукції.
Закуплено сучасне професійне обладнання, перелік якого надає можливість втілити найрізноманітніші рецепти: традиційні обідні страви, кондитерські - випічка, торти, чи навіть дегідратовані вироби - мʼясні джерки, фруктова пастила, морозиво, або ж консервована продукція (мʼясні, рибні та овочеві консерви).
У школярів збільшилася мотивація, адже створювати страви з таким обладнанням легко і цікаво. Крім того, якщо учні виявлять бажання працювати десь саме за цим фахом, то з високою ймовірністю вони побачать підприємстві саме такі взірці обладнання, і уже матимуть досвід роботи з ним.
За кожним уроком стоїть не тільки вивчення конкретного рецепту, але й відкриття нових гастрономічних перспектив. Учні активно взаємодіють з професійними кухарями та інструкторами, спільно експериментують зі смаками та складниками. Завдяки цьому підходу, вони отримують не лише задоволення від процесу приготування, але й розвивають творчість та власний кулінарний естетизм.
Особливість цього коворкінгу в доступності для всіх - від новачків до досвідчених кулінарів. Нудним лекціям та порадам тут не місце, адже в коворкінгу вчаться і діляться ентузіазмом разом! Майстер-класи на сучасній кухні з професійним обладнанням надають можливість відкривати нові смаки та створювати власні шедеври.
ПЕРЕЛІК ОСНОВНОГО ОБЛАДНАННЯ
(ЗАКУПЛЕНОГО В МЕЖАХ ПРОЄКТУ)
- холодильник Vestirost R375W;
- піч типу ELECTROLUX Explore 6 Air Fryer E6AF1-6ST;
- морозильна камера Vestfrost FN371EX;
- посудомийна машина вбудована Hansa ZIM634B;
- морозильна скриня Liberton LCF-200H;
- пароконвектомат GGM Gastro ЕHTЕ565;
- дегідратори GoodFood WS10 PRO;
- духовка електрична Grunhelm GDG600B;
- кавомашина Philips EP2220/10;
- кухонна машина Kenwood Titanium Chef;
- витяжки острівні - 2 шт;
- мультиварка-скороварка Philips HD2139/40;
- фритюрниця Russell Hobbs;
- блендер заглибний Bosch MS6CM4150;
- хлібопічка Kenwood ВM350;
- плита індукційна 2-ох конфоркова;
- млинниця Grunhelm GCM1200;
- бутербродниця Severin SA 2968.
Всього обладнання та витратних матеріалів – 149 найменувань та 739 одиниць товару

СКІЛЬКИ КОШТУЄ ОБЛАШТУВАННЯ ПОДІБНОГО КОВОРКІНГУ:
42 м2 – площа приміщення
660 000 грн. – орієнтовна вартість закупленого з урахуванням витратних матеріалів
100 000 грн. – підготовка приміщення (косметичний ремонт та проведення інженерних комунікацій)
180 000 грн. - меблі
'' Ми виховуємо не майбутніх громадян, а громадян майбутнього! Наші коворкінги це – не майстерні. Це – місце сили, де діти та дорослі з усієї громади мають змогу отримати корисні, сучасні знання і найголовніше, неоціненний досвід самостійності '' - Микола Василенко, директор Пирятинського ліцею №6
ДОСЯГНЕННЯ В ЦИФРАХ:
ПРОВЕДЕНО:
уроків - 187
гурткових занять - 35
майстер-класів- 53
участь у ярмарках – 16
ВІДВІДАЛИ:
всього- 3136 осіб
молодь до 35 років- 2707 осіб