Кулінарний коворкінг

МІСЦЕ, ДЕ СТВОРЮЮТЬ СМАКОТУ
КУЛІНАРНИЙ КОВОРКІНГ

Адреса:
м.Пирятин, вул. Сінна, 84
Директор ліцею №6: Микола Василенко, +38 050 556 38 88



Одним з центральних коворкінгів проєкту є фудпроцесинговий або кулінарний. На його базі заплановано не лише навчання кулінарним тонкощам, але й дослідницька діяльність - вивчення кулінарної спадщини регіону, відтворення старовинних рецептів, створення нових рецептур з місцевої сировини (ягоди, молоко, овочі, фрукти, які вирощуються в Пирятинській громаді). І не лише апробація цих рецептур, а й обовʼязково, в межах соціального шкільного підприємництва, налагодження учнями комерційного продажу цієї продукції.
Закуплено сучасне професійне обладнання, перелік якого надає можливість втілити найрізноманітніші рецепти: традиційні обідні страви, кондитерські - випічка, торти, чи навіть дегідратовані вироби - мʼясні джерки, фруктова пастила, морозиво, або ж консервована продукція (мʼясні, рибні та овочеві консерви).

У школярів збільшилася мотивація, адже створювати страви з таким обладнанням легко і цікаво. Крім того, якщо учні виявлять бажання працювати десь саме за цим фахом, то з високою ймовірністю вони побачать підприємстві саме такі взірці обладнання, і уже матимуть досвід роботи з ним.

За кожним уроком стоїть не тільки вивчення конкретного рецепту, але й відкриття нових гастрономічних перспектив. Учні активно взаємодіють з професійними кухарями та інструкторами, спільно експериментують зі смаками та складниками. Завдяки цьому підходу, вони отримують не лише задоволення від процесу приготування, але й розвивають творчість та власний кулінарний естетизм.
Особливість цього коворкінгу в доступності для всіх - від новачків до досвідчених кулінарів. Нудним лекціям та порадам тут не місце, адже в коворкінгу вчаться і діляться ентузіазмом разом! Майстер-класи на сучасній кухні з професійним обладнанням надають можливість відкривати нові смаки та створювати власні шедеври.



ПЕРЕЛІК ОСНОВНОГО ОБЛАДНАННЯ
(ЗАКУПЛЕНОГО В МЕЖАХ ПРОЄКТУ)

  • холодильник Vestirost R375W;
  • піч типу ELECTROLUX Explore 6 Air Fryer E6AF1-6ST;
  • морозильна камера Vestfrost FN371EX;
  • посудомийна машина вбудована Hansa ZIM634B;
  • морозильна скриня Liberton LCF-200H;
  • пароконвектомат GGM Gastro ЕHTЕ565;
  • дегідратори GoodFood WS10 PRO;
  • духовка електрична Grunhelm GDG600B;
  • кавомашина Philips EP2220/10;
  • кухонна машина Kenwood Titanium Chef;
  • витяжки острівні - 2 шт;
  • мультиварка-скороварка Philips HD2139/40;
  • фритюрниця Russell Hobbs;
  • блендер заглибний Bosch MS6CM4150;
  • хлібопічка Kenwood ВM350;
  • плита індукційна 2-ох конфоркова;
  • млинниця Grunhelm GCM1200;
  • бутербродниця Severin SA 2968.

Всього обладнання та витратних матеріалів – 149 найменувань та 739 одиниць товару



СКІЛЬКИ КОШТУЄ ОБЛАШТУВАННЯ ПОДІБНОГО КОВОРКІНГУ:

42 м2 – площа приміщення

660 000 грн. – орієнтовна вартість закупленого з урахуванням витратних матеріалів

100 000 грн. – підготовка приміщення (косметичний ремонт та проведення інженерних комунікацій)

180 000 грн. - меблі


'' Ми виховуємо не майбутніх громадян, а громадян майбутнього! Наші коворкінги це – не майстерні. Це – місце сили, де діти та дорослі з усієї громади мають змогу отримати корисні, сучасні знання і найголовніше, неоціненний досвід самостійності '' - Микола Василенко, директор Пирятинського ліцею №6

ДОСЯГНЕННЯ В ЦИФРАХ:

ПРОВЕДЕНО:

уроків - 187

гурткових занять - 35

майстер-класів- 53

участь у ярмарках – 16

ВІДВІДАЛИ:

всього- 3136 осіб

молодь до 35 років- 2707 осіб

Поділитися: